فروشگاه اینترنتی باماکشت

سبد خرید شما خالی است.

کود کامل ۲۰ ۲۰ ۲۰ NPK

معرفی کود کامل ۲۰ ۲۰ ۲۰

این کود قابل استفاده برای کلیه محصولات زراعی و باغی بوده و حاوی عناصر اصلی نیتروژن، فسفر و بویژه پتاسیم می باشد که باعث فعال کردن آنزیم ها و دخالت در ساختار دیواره سلولی گیاه و سوخت و ساز ازت و ساختن پروتئین همچنین ازدیاد مقاومت گیاه به بیماریها و رطوبت بالا و خشک۱ی و خوش طعم کردن میوه و درخشان کردن آن با استفاده از فعال کردن عناصر ریز مغذی آهن، روی، مس و منگنز در طول رشد می شود.

ترکیبات ان پی کا به صورت عمومی مصرف شده در واقع یک کود عمومی جهت مصرف در همه گیاهان می باشد. این کود یک غذای کامل بوده و استفاده از آن با توجه به نوع فرمول در تمامی گیاهان توصیه می شود. نکته مهم در مصرف کود های ان پی کا زمان استفاده آن میباشد.
این محصول یک کود عمومی محسوب شده و بکارگیری آن برای کلیه گیاهان در تمام مراحل رشد امکان پذیر می باشد . این کود با ۳ فرمولاسیون پودری، مایع و قرصی قابل استفاده است و با دارا بودن اسید آمینه و تمامی عناصر ریزمغذی بسیاری از نیازهای گیاه را تامین می نماید. همچنین این محصول با فرمول متعادل خود سرعت رشد ، عملکرد محصول و کیفیت را کاملا بهبود می بخشد.

نقش ازت در گیاه

 ۱. تحریک کننده نمو ریشه
 ۲. زودرسی محصول
۳.افزایش تعداد خوشه
 ۴.نمو خوب دانه
 ۵. افزایش درصد خوشه های پر شده
 ۶. افزایش مقدار پروتئین دانه

کمبود ازت معمول ترین و گسترده ترین کمبود عناصر غذایی در غلات دانه ریز است.

گیاهان مبتلا به کمبود ازت در مقایسه با گیاهان سالم رنگ پریده و زرد هستند. این علائم ابتدا در مسن ترین برگ ها ظاهر می شود، در حالیکه برگ های جوان نسبتا سبز باقی می مانند.
برگ های مسن تر نسبت به برگ های جوان تر کم رنگ تر شده کلروز در نوک برگ ایجاد می گردد که این کلروز (رنگ پریدگی) در قاعده برگ به رنگ سبز روشن تبدیل خواهد شد و در مدت نسبتا کوتاهی کل مزرعه رنگ زرد پیدا می کند.

 

کمبود ازت

گیاهان مبتلا به کمبود ازت دچار توقف رشد گردیده و زرد می شوند. در صورت کمبود شدید ازت نه تنها به رشد رویشی گیاه لطمه وارد می شود بلکه موجب قهوه ای شدن برگ ها و زردی آنها و خشکیدگی سرشاخه ها و نهایتا توقف گلدهی و تشکیل میوه می گردد. که این علائم ابتدا در برگ های مسن بروز مینماید. به عنوان مثال اولین علائم کمبود ازت در خیار و طالبی، روشنی رنگ و توقف رشد برگ ها است در صورت شدت کمبود تمام کلروفیل از بین می رود.

شاخه ها باریک شده و سخت و فیبری می شوند. میوه های خیار مبتلا به کمبود ازت رنگ روشن داشته و در محل گل نوک آنها باریک می شود و در طالبی میوه ها کوچک  میشوند. فقدان مداوم ازت قابل استفاده در خاک  یکی از علل اساسی کمبود محصول خیار و خربزه است.

کنترل کمبود ازت

تحت شرایط نرمال کمبود به آسانی و به سرعت با به کار گیری کودهای نیتروژنی قابل حل برطرف می شود. دو الی سه هفته پس از مصرف کودهای ازته برگ ها شروع به سبز شدن کرده و جوانه های جدید ظاهر می شوند. محلول پاشی با اوره سریعتر موجب برگشتن برگ به رنگ طبیعی می گردد.

کود ۲۰۲۰۲۰ ان پی کا با درصد استاندارد و آنالیز شده ۲۰% ازت ۲۰% فسفات ۲۰% پتاس می‌باشد که برای کلیه محصولات زراعی و باغی در طی زمان رشد قابل استفاده می‌باشد.

گیاهان بیشتر از هر چیز دیگر به سه عنصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیاز دارند. نیتروژن در اصل به رشد سریع و شاخ و برگ کمک می کند. همچنین در تولید بذر گیاه و افزایش میوه مؤثر است.

فسفر مهمترین عامل در روند صحیح فتوسنتز برای گیاه است و در ریشه‌زایی، تشکیل گل و دانه‌بندی اهمیت زیادی دارد. همچنین توانایی گیاه برای مقابله با استرس را افزایش می‌دهد.

پتاسیم در مرحله زایشی گیاه کاربرد دارد، به تشکیل پروتئین و درشت شدن میوه کمک می‌کند و خاصیت انبارداری آن را نیز افزایش می‌دهد. همچنین تحمل گیاه را در برابر تنش‌های زیستی و غیر زیستی افزایش می‌دهد.

این محصول به دلیل انحلال ۱۰۰ درصد ، در مخازن کود به هیچ عنوان رسوب نمی نماید. این کود کمبود های مربوط به هر یک از عناصر اصلی را برطرف نموده و مصرف کودهای پایه را به حداقل می رساند. همچنین این نوع کود فاقد کلر، سدیم و فلزات سنگین می باشد.
کود ۲۰۲۰۲۰ ان پی کا قابلیت استفاده مصارف آب آبیاری و همچنین محلول پاشی را دارا می باشند.

 

 

نقش فسفر در گیاه

۱- تحریک کننده نمو ریشه
۲- زودرسی محصول
۳- افزایش پنجه زنی
۴- افزایش تعداد خوشه
۵- نمو خوب دانه
مشخص ترین نشانه کمبود فسفر در مراحل اولیه رشد رویشی گندم، کاهش رشد و توانایی گیاه است.

کلیه گیاهان مبتلا به کمبود فسفر به رنگ سبز تیره تغییر یافته و نقاط رنگارنگ به صورت تیره و روشن در مسن ترین برگ ها ظاهر می شوند.

علائم اختصاصی در برگ های مسن دیده شده، کلروز (رنگ پریدگی) از نوک برگ پیر شروع شده و به طرف قائده برگ گسترش می یابد ولی مانند سایر قسمت های گیاه سبز تیره باقی می مانند.

 

کمبود فسفر

کمبود فسفر باعث توقف رشد شده که در حالت شدید برگ های جوان کوچک مانده و با رنگ سبز تیره وجود نقاط قهوه ای سوخته ما بین رگبرگها در برگ های مسن تر و زرد شدن مسن ترین برگ گیاه در مقابل رنگ سبز تیره برگ ها بالایی است.

 

کنترل کمبود فسفر

علت اصلی کمبود فسفر به خاط رمصرف کم کودهای فسفره وجود آهک زیاد در خاک مصرف زیاد کودهای نیتروژنه ناکافی بودن مقدار منیزیم قابل استفاده و همچینین کمبود رطوبت در خاک می باشد. که با رعایت این نکات کمبود فسفر برطرف می گردد.

مزایا و ویژگی های کود ۲۰۲۰۲۰ ان پی کا:
  • حاوی عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم به نسبت متعادل
  • دارای عناصر ریزمغذی به فرم کلاته با EDTA
  • قابل مصرف به دو صورت کود آبیاری و محلول پاشی
  • قابل استفاده برای تمام مراحل رشدی گیاه بخصوص در زمان رشد رویشی

 

نقش پتاسیم در گیاه

۱- بهبود کارایی فتوسنتز
۲- افزایش مقاومت در برابر برخی از بیماری ها
۳- بیشتر شدن راندمان استفاده از آب
۴- افزایش استحکام ساقه
۵- افزایش میزان پرشدگی دانه
۶- افزایش تعداد خوشه
۷- افزایش اندازه و وزن دانه
۸- افزایش بازدهی کودهای ازته

گیاه گندم در مرحله ساقه رفتن (و پس از آن) بیشتر از سایر مراحل به پتاسیم احتیاج دارد.

گندم در این مرحله روزانه ۳٫۵ تا ۸ کیلوگرم در هکتار پتاسیم جذب می نماید، مصرف کودهای پتاسه این نیاز را جبران می کند.

علائم اختصاصی کمبود پتاسیم در گندم همیشه در برگ های پیر به صورت خال های نکروزه در طول برگ به وجود آمده و سریعا به طرف نوک و حاشیه برگ گسترش می یابد.

گیاهانی که شدیدا مبتلا به کمبود پتاسیم (K) می شوند ظاهر گیاه دچار تنش خشکی می شود.

 

کمبود پتاسیم

کمبود پتاسیم با فنجانی شدن و یا چروک  شدن برگ ها که در ابتدا برگ ها مسن تر تحت تاثیر قرار می گیرند مشخص می شود. فنجانی شدن برگ ها معمولا همراه با ایجاد زردی ناچیزی در حاشیه ی آنها می باشد. در حالت شدید کمبود این حاشیه ها از قسمت نوک خشک می شوند. همزمان با بروز علائم برگی توسعه غیر عادی میوه نیز اتفاق می افتد مثلا در میوه ی خیار قسمت متصل به ساقه نسبت به گلگاه رشد کمتری دارد و در میوه ی خربزه بافت گوشتی غیر عادی و بی مزه ای ایجاد می شود.

 

کنترل کمبود پتاسیم

برای رفع کمبود پتاسیم با توجه به قلیایی یا اسید بودن خاک دادن کودهای شیمیایی حاوی پتاس مانند سولفات یا کلرور پتاسیم به خاک بسیار موثر است. در خاک های شنی که پتاسیم سریعتر شسته می شود مصرف سالیانه ی آن به دفعات در مقدار کم بهتر است. اما در خاک های سنگین برای بدست آوردن واکنش دلخواه لازم است چندین سال متوالی و هر سال یک یا دو بار پتاسیم را در مقادیر زیاد مصرف نمود.

چرا کود سه بیست گزینه مناسبی برای مرحله گلدهی درختان نیست؟

در دوره‌ای که درخت بیدار می‌شود و جوانه زنی و به دنبال آن گلدهی شروع می‌شود عملا امکان استفاده از کود بصورت ریشه‌ای وجود ندارد که به دلیل سردی خاک و نبود اندام سبز جذب از ریشه تقریبا وجود ندارد و از طرفی هم به دلیل شیمیائی بودن کود سه بیست محلول‌پاشی این کود روی جوانه و گل‌های تازه تشکیل شده می‌تواند باعث آسیب‌های جدی به آنها شود. به همین دلیل باید از کودهای ویژه که متناسب مرحله بیدار شدن درختان و آغاز جوانه زنی و گلدهی تحت عنوان کود بهاره (فروت ست) می‌باشد استفاده کرد.

مشاوره و خرید کود سه بیست

 

آیا می‌توان از کود سه بیست برای گلهای آپارتمانی استفاده کرده؟

کود سه بیست برای تغذیه گلهای آپارتمانی بهترین گزینه می‌باشد و بیشتر احتیاجات کودی گلهای آپارتمانی را تامین می‌کند. ولی با توجه به اینکه این کود شیمیائی می‌باشد و احتمال بالا رفتن pH و EC خاک گلدان به خاطر کمبود خاک زیاد وجود دارد بهتر است کوددهی به همراه آبیاری انجام شود. هر بار آبیاری باید آنقدر باشد که آب مازاد در زیرگلدانی جمع شود. چون آب زیرگلدانی حاوی پسماند نمک‌ها می‌باشد که سریعا آن را دور بریزید و به هیچ عنوان برای گلدان‌های دیگر استفاده نکنید.

نحوه استفاده:‌ مقدار استفاده از این کود به ازای هر ۱ لیتر آب ۳ تا ۴ گرم می‌باشد و فواصل استفاده بسته به نوع گل آپارتمانی فرق می‌کند و از ۷ الی ۱۵ روز یکبار می‌باشد. با توجه به تنوع گلهای آپارتمانی نمی‌توان برنامه‌ی یکسان و دقیقی ارائه داد. پس توصیه می‌شود زمان و مقدار کود مصرفی برای هر گلدان و نوع گل را در یک دفترچه یادداشت کنید و با بررسی میزان رشد و سبزینگی گل، میزان و فواصل کوددهی را تغییر دهید تا به شرایط ایده‌آل برسید. همچنین می‌توانید با جستجو در منابع مطمئن اینترنتی مقدار کوددهی مناسب هر گیاه را پیدا کنید.

نکته: برای جلوگیری از شوری خاک در گلدان، توصیه می‌شود از محصولات ارگانیک اسید هیومیک یا اسید فولویک مانند Fulvicol یا Biotech به همراه کود سه بیست استفاده کنید تا با کاهش اسیدیته خاک از رسوب نمک‌ها جلوگیری شود. این مواد ارگانیک ضمن بهبود کیفیت و ساختار خاک، میزان جذب مواد مغذی را افزایش می‌دهند.

آیا می‌توان از کود سه بیست در زمان بیدار شدن، جوانه زدن و گلدهی درختان استفاده کرد؟

کود سه بیست پرمصرف‌ترین کود برای درختان میوه به عنوان گزینه‌ای برای دوره گلدهی و یا قبل از آن (چالکود) می‌تواند مطرح شود، آیا می‌توان از کود سه بیست در زمان بیدار شدن درختان و گلدهی در باغات استفاده کرد؟ پاسخ به سئوال منفی است زیرا دوره گلدهی در تمامی گیاهان یک دوره بسیار حساس است که برای درختان میوه این حساسیت بیشتر است زیرا درختان بعد از بیدار شدن به گل می‌روند و نمی‌توان از هر نوع کودی به عنوان تامین‌کننده مواد مغذی موردنیاز درختان استفاده کرد.

 

 

مقدار و زمان استفاده کود سه بیست ۲۰-۲۰-۲۰

درختان مثمر (بارده)

برای درختان میوه می‌توانید بعد از گلدهی تا پس از برداشت میوه از این کود استفاده کنید. مقدار مصرف کود سه بیست بصورت ریشه‌ای به ارتفاع و سن درخت بستگی دارد و می‌تواند از ۸۰ گرم برای درختان جوان و کوچک تا ۲۰۰ گرم برای درختان خیلی بزرگ استفاده کرد.

 

ردیف نوع درخت زمان استفاده محلول پاشی

در ۱۰۰۰ لیتر آب

ریشه ای

به ازای هر اصله درخت بسته به قطر سایه انداز

۱ هلو، شلیل، زردآلو، بادام، انواع آلو، آلوچه، گیلاس بعد از تبدیل گل به میوه – حین بزرگ شدن میوه ۲ کیلوگرم ۵۰ – ۱۰۰ گرم
۲ سیب، گردو بعد از تبدیل گل به میوه – حین بزرگ شدن میوه ۲ کیلوگرم ۱۰۰ – ۲۰۰ گرم
۳ درختان مرکبات بعد از تبدیل گل به میوه – حین بزرگ شدن میوه – بعد برداشت ۲ کیلوگرم ۱۰۰ – ۱۵۰ گرم
۴ پسته بعد از تبدیل گل به میوه ۲ کیلوگرم ۸۰ – ۱۲۰ گرم
۵ زیتون بعد از تبدیل گل به میوه – بزرگ شدن میوه ۲ کیلوگرم ۸۰ – ۱۲۰ گرم

 

درختان غیرمثمر (نهان و درختان جوان که هنوز میوه نمی‌دهند)

ردیف نوع درخت زمان استفاده محلول پاشی

در ۱۰۰۰ لیتر آب

ریشه ای

به ازای هر اصله درخت بسته به قطر سایه انداز

دفعات استفاده
۱ هلو، شلیل، زردآلو، بادام، انواع آلو، آلوچه، گیلاس بعد از بیدار شدن کامل تا انتهای فصل ۲ کیلوگرم ۲۰ – ۴۰ گرم ۲ تا ۳ بار
۲ سیب، گردو بعد از بیدار شدن کامل تا انتهای فصل ۲ کیلوگرم ۳۰ – ۶۰ گرم ۲ تا ۳ بار
۳ درختان مرکبات در طول سال زراعی مخصوصا بهار و تابستان ۲ کیلوگرم ۴۰ – ۶۰ گرم ۲ تا ۳ بار
۴ پسته بعد از بیدار شدن ۲ کیلوگرم ۱۵ – ۳۰ گرم ۲ تا ۳ بار
۵ زیتون در طول سال زراعی مخصوصا بهار و تابستان ۲ کیلوگرم ۱۵ – ۳۰ گرم ۲ تا ۳ بار

کشت‌های فضای بازدر کشت‌های زراعی بسته به تراکم محصول می‌توانید از ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم کود سه بیست بصورت ریشه‌ای استفاده کنید.

 

 

ردیف نوع کشت زمان استفاده محلول پاشی

در ۱۰۰۰ لیتر آب

 به ازای هر هکتار با توجه به تراکم ریشه ای بوته

۱ صیفی‌جات: خیار، گوجه فرنگی، خربزه، هندوانه، فلفل بعد از کاشت – قبل از گلدهی – بعد از گلدهی – آغاز باردهی ۲ کیلوگرم ۱۰ – ۱۲ کیلوگرم
۲ سبزیجات: کاهو، تره فرنگی،هویج، کرفس، جعفری بعد از کاشت تا قبل از برداشت ۲ کیلوگرم ۱۰ – ۱۵ کیلوگرم
۳ گیاهان فضای باز مثل: لوبیا، ذرت، سیب زمینی، چغندر قند بعد از کاشت – قبل از گلدهی – بعد از گلدهی – آغاز باردهی ۲ کیلوگرم ۱۰ – ۱۳ کیلوگرم
۴ غلات: گندم و جو قبل از پنجه زنی – بعد از پنجه زنی – تشکیل دانه ۲ کیلوگرم ۱۳ – ۱۵ کیلوگرم

 

کشت‌های گلخانه‌ای

کود سه بیست برای گلخانه از ابتدای کاشت تا آخرین برداشت محصول قابل استفاده است. مقدار مصرف از ۱ تا ۱٫۲ کیلوگرم به ازای هر ۱۰۰۰ مترمربع سطح زیر کشت می‌باشد.

ردیف نوع کشت زمان استفاده محلول پاشی

در ۱۰۰ لیتر آب

ریشه‌ای

به ازای هر ۱۰۰۰ مترمربع

۱ خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، بادمجان قبل از گلدهی – بعد از گلدهی – تشکیل میوه – آغاز بزرگ شدن میوه ۲۰۰ گرم ۱ تا ۱٫۲ کیلوگرم

 

 

 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*

جواب سوال‌هاتون رو می‌تونید در زیر پیدا کنید. در غیر اینصورت از ما بپرسید، ما همیشه به سوالاتتون جواب می‌دهیم.
شرایط کسب امتیاز از طریق ثبت نظر چیست؟
شما می توانید پس از دریافت سفارش، نظر خود را در رابطه با محصول خریداری شده در باماکشت بنویسید. پس از تایید نظر شما توسط کارشناسان باماکشت، امتیاز برای شما ثبت می‌شود.تا قبل از تایید نظر امتیاز شما در قسمت تاریخچه بخش امتیازات در صف نمایش داده میشود.
چرا بایستی در حساب کاربری شماره کارت ثبت کنم؟
در صورتی که از خرید خود منصرف شوید باماکشت در کمترین زمان ممکن مبلغ را به شماره کارت شما برگشت می دهد. مهم است که شماره کارت به نام مالک حساب کاربری ثبت داشته باشید
چرا بایستی در حساب کاربری آدرس ایمیل ثبت کنم؟
کلیه مکاتبات باماکشت با آدرس ایمیل شما انجام می شود.