فروشگاه اینترنتی باماکشت

سبد خرید شما خالی است.

نور مناسب گیاهان آپارتمانی

توجه به میزان نور مناسب برای گیاهان آپارتمانی گاهی یکی از مهم ترین اصول مراقبت از این گیاهان است. در روزهایی که به سختی می توانید خورشید را ببینید، تصور این که گیاهان (چه در داخل خانه و چه خارج از آن) به رشد کامل می رسند دشوار است. گیاهان خارج از خانه، خصوصا در فصل تابستان، با میزان نور پراکنده ای که دریافت می کنند می توانند به رشد کافی برسند؛ اما گاهی گیاهانی که در خانه هستند برای این که به درستی قادر به فتوسنتز باشند به کمک نیاز دارند.

شرایط نوری خانه تاثیرات مستقیمی بر رشد و سلامتی گیاهان آپارتمانی خواهد داشت. نور اندک یا نور بیش از حد می‌تواند دلیلی برای عدم سلامتی گیاه، عدم رشد و گلدهی و افتادگی برگ‌ها و در نهایت مرگ گیاهان ما شود. در این مطلب ما به بررسی نور مناسب گیاهان آپارتمانی، چگونگی فراهم کردن میزان لازم نور، و رفع مشکلات نوردهی به گیاهان خواهیم پرداخت.

نوردهی درست، فراتر از دادن روشنایی مورد نیاز گیاهان است. درباره نوردهی دو جنبه مشخص وجود دارد که بر رشد گیاهان تاثیر می گذارند؛ یکی دورۂ نوردهی و دیگری شدت نور مورد نیاز گیاه است.

 

نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی

تکنولوژی نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی به خصوص در آپارتمان هایی که نورگیر خوبی ندارند بسیار مهم است. از آن جایی که نور برای رشد گیاهان لازم است، نور مصنوعی برای گیاهانی که در محیط های سرپوشیده قرار دارند بسیار ضروری است. با استفاده از چراغ رشد گیاه  کمبود نور را در محیط پرورش گیاه از بین ببرید.

 

 

تقریبا همه انواع گیاهان آپارتمانی به دوره ای کم و بیش مشابه برای دریافت نور نیاز دارند. این میزان بین ۱۲ تا ۱۶ ساعت نور طبیعی یا نور مصنوعی است. این مقدار به اندازه ای است که نیازها و رشد فعال آنها را تأمین کند. نور کمتر به معنای تولید کمتر مواد غذایی است.

دومین جنبه، شدت نور مورد نیاز است. شدت نور مورد نیاز گیاهان مختلف ثابت نیست. یعنی نیاز گیاهان مختلف به شدت نور بسیار متفاوت است. بعضی از انواع گیاهان در پشت پنجره رو به آفتاب شاداب می مانند و اگر در سایه قرار گیرند، پژمرده می شوند. بعضی دیگر در سایه روشن شاداب هستند و در زیر آفتاب تاب ادامه حیات ندارند.

برای اندازه گیری شدت نور، چشم انسان وسیله فوق العاده ضعیفی است. اگر از کنار پنجره رو به آفتاب به گوشه سایه دار اتاق حرکت کنید، فقط ۳ متر فاصله را پیموده اید، اما در همین فاصله از زیر نور کافی خورشید به سایه رسیده اید.

اگر پشت به پنجره به سمت گوشه اتاق (که سایه است ) حرکت کنید، شاید تفاوت تغییر شدت نور را چندان متوجه نشوید، هر چند در همین چند قدم شدت نور بیش از ۹۵٪ کاهش داشته است.

 

اصول نگه داری از گیاهان آپارتمانی و نور گیاهان آپارتمانی

در هنگام خرید هر نوع گیاه باید به شرایط محیطی آپارتمان توجه کنید. برای مثال شخصی که دوست دارد گل سنگ را در منزل نگهداری کند باید بداند این گل نیازی به نور شدید ندارد و همین که محیطش نور کافی داشته باشد و روشن باشد رشد می کند.

در شرایطی که گیاهی که می خواهید از آن نگه داری کنید نیاز به نور دارد می توانید با استفاده از نور گیاهان آپارتمانی میزان نور لازم را برای رشد گیاه آماده کنید.

اکثر گیاهان آپارتمانی به دلیل ناآگاهی از شرایط پژمرده می شوند و از بین می روند ولی در صورتی که اصول و شرایط نگه داری از آن ها را بدانیم می توانیم به درستی از آن ها نگه داری کنیم.

رعایت چند نکته مهم در نگه داری از گیاهان آپارتمانی در ذیل آمده است:

میزان نور: نور مورد نیاز گیاهان آپارتمانی غیر مستقیم است. معمولاً گیاهان در محیط تاریک و بدون نور رشد نمی کنند. دیوارهای رنگ روشن سبب رویش بهتر گیاهان می شود.

هم چنین از نور گیاهان آپارتمانی هم می توان به عنوان منبع کمکی برای نور مصنوعی استفاده کرد. نور مستقیم آفتاب برای گیاهان آپارتمانی که تازه جوانه زده ضرر دارد و نباید مستقیم از پشت پنجره به گیاه بتابد.

تنظیم درست نور گیاهان آپارتمانی تاثیر زیادی در شرایط نگه داری این نوع گیاهان دارد.

 

هوای مورد نیاز: باید گیاه را از وزش مستقیم باد حفظ کرد. تعویض هوای اتاق برای رشد گیاه تاثیر زیادی دارد. هوای تازه سبب رسیدن اکسیژن کافی به گیاهان می شود در نتیجه ساقه گیاه بهتر رشد می کند و مقاومت بیشتری پیدا می کند.

 

آبیاری: طبق آمار به دست آمده اکثر گیاهان آپارتمانی به دلیل افراط در آبیاری از بین می روند و این به دلیل عدم آگاهی مردم است. در مورد نحوه آبیاری گیاهان آپارتمانی به دقت مطالعه کنید تا در نگه داری آن ها دچار مشکل نشوید.

از دیگر عوامل موثر در نگه داری گیاهان آپارتمانی می توان به زمان آبیاری ، نوع گلدان ، کود ، خاک گلدان ، درجه حرارت و رطوبت هوا و موارد دیگر اشاره کرد.

 

 

نور طبیعی

سقف و دیوارهای سفید یا کرم رنگ اتاق های کم نور با باز‌تاب نور، به رشد گیاهان کمک می کنند. اگر در اتاقی که گیاه را پرورش میدهید زمینه ای سفید برای رشد گیاه ایجاد کنید، گرایش ساقه های گیاه برای حرکت به سمت پنجره کاهش می دهد.

برگها و ساقه های گیاهانی که پشت پنجره پرورش داده میشوند به سمت شیشه پنجره متمایل می شوند. برای جلوگیری از رشد نا منظم گیاهان، لازم است هر از چند گاهی گلدان را کمی بچرخانید. دقت کنید گیاه گلدار را، مخصوصا زمانی که گل های آن ظاهر شده اند، نچرخانید.

اگر محل پرورش گیاه گلدار از لحاظ نور مناسب باشد و آن را به محل تاریک تر ببرید، گیاه آسیب می‌بیند. تعداد و کیفیت غنچه ها‌ی گل بر اثر دو عامل کنترل می شود: دوره نوردهی و شدت نور. اگر نور به اندازه کافی نباشد، برگ ها ممکن است رشد کنند اما تشکیل گل در آن به طور قطع با ناکامی همراه است.

با آغاز زمستان اگر امکان دارد گلدان ها را کمی به پنجره نزدیک تر کنید این حرکت هم مدت زمان نور دهی و هم شدت نور را بالا می برد.

در زمستان پنجره را پاکیزه نگه دارید. گردو غبار و دوده را از آنها بیشتری بزدایید. همین کار ساده، شدت تابش نور را ۱۰٪ بالا می برد.

نباید گیاه را ناگهانی از سایه به پنجره رو به آفتاب یا به هوای آزاد منتقل کرد. این کار را باید طی چند روز و هر روز با کمی جابه جایی به انجام رساند تا گیاه به محل جدید عادت کند.

گیاهان برگی را می توان از محل مناسبی که هست، یکباره به محلی تاریک تر منتقل کرد بی آنکه تأثیر منفی روی آن گذاشته گیاهانی شود. این گیاه در محل جدید به زندگی ادامه خواهد داد، اما شکوفایی مورد انتظار را نخواهد داشت. هر یک یا دو ماه یک بار به مدت یک هفته آن را در جایی روشن تر قرار دهید تا سلامت خود را باز یابد.

عملا باید همه گیاهان را در نیمروز تابستان ها، با ایجاد سایه بان از تابش نور خورشید محفوظ نگاه داشت. برگ های جدید کاملا باز نشده، اگر سایه ای برای آنها در نظر گرفته نشود، بیش از بقیه برگ ها صدمه می بینند.

 

قواعد نوردهی

گیاهان برگی آپارتمانی به نور روشن بدون تابش مستقیم با آغاز زمستان اگر امکان دارد گلدان ها را کمی به پنجره خورشید نیاز دارند. بیشتر این گیاهان با شرایط نیمه سایه نیز سازگاری پیدا می کنند. گیاهان دارای برگ های رنگین، در مقایسه با گیاهانی که برگ آنها سبز یکدست است، به نور نیاز دارند. گیاهان گلدار به طور کلی به نور مستقیم خورشید نیازمندند. کاکتوس ها و گیاهان گوشتی بیشترین نیاز را به نور دارند.

 

چگونه نور روی گیاهان ما تاثیر خواهد گذاشت؟

گیاهان نور خورشید را جذب و به انرژی لازم برای فرآیند فتوسنتز گیاه تامین خواهند کرد. کلروپلاست اندامک‌هایی در سلول‌های گیاه برای عمل فتوسنتز هستند. این‌ها از نور خورشید، آب و دی‌اکسیدکربن برای تغذیه گیاه استفاده می‌کنند. گیاهان قادر خواهند بود نسبت به تغییرات نوری واکنش نشان دهند و تعداد کلروپلاست‌ها و تولید آن‌ها را تنظیم کنند. در محیط‌های با نور کم، گیاهان نیاز به پیدا کردن نور بیشتر خواهند داشت. پس تعداد کلروپلاست‌های آن‌ها معمولاً افزایش می‌یابد. این معمولاً باعث خواهد شد تا رنگ سبز برگ آن‌ها تیره‌تر از محیط‌های کم نور باشد.

در محیط‌های با نور زیاد، تعداد کلروپلاست‌ها می‌تواند کاهش یاید. و گیاهان تولید آن‌ها را در برگ تغییر داده تا نور کمتری دریافت کنند. این معمولاً در حالتی که گیاه نور بیشتر از حد نیاز دریافت کند، باعث کم‌رنگ شدن سبزی در برگ خواهد شد. این قابلیت گیاهان در تنظیم خود برای تغییرات نوریمحدود است. و هر گونه از گیاهان دارای مقاومت کم و بیشی از میزان نور هستند. بعلاوه، وفق‌پذیری گیاهان زمان‌بر است. پس تغییرات ناگهانی در نور ممکن است در مواردی در سلامتی گیاهان ما تاثیرگذار باشد.

 

 

فاکتورهای تاثیرگذار در تامین نور مناسب گیاهان آپارتمانی

فاکتورهای بسیاری در نور مناسب گیاهان آپارتمانی تاثیر دارند. این فاکتورها عبارتند از، جهت پنجره‌های خانه، شدت تابش نور خورشید از پنجره، تغییرات نور در طول روز، تغییرات نور در طول فصول مختلف و تاثیرات تغییرات جوی در نور.

مکان

مکان قرار دادن گیاهان در خانه می‌تواند در میزان نور دریافتی آن‌ها تاثیرگذار باشد. شما باید بدانید جهت عبور نور از پنجره شما در بهترین حالت برای گیاهان شما کدام است. و مقدار نور دریافتی گیاه شما چقدر است. در هر صورت، تمام این موارد به مکان جغرافیایی شما نیز بستگی خواهد داشت. به این دلیل که میزان و زمان تابش طبیعی نور خورشید بسته به حرکت آن در آسمان است. همچنین کوه‌ها، تپه‌ها، درختان و ساختمان‌های اطراف شما نیز در تغییرات زمانی و میزان نور عبوری از پنجره‌های خانه شما موثر هستند.

جهت پنجره‌های خانه

از آنجایی که خورشید از شرق طلوع و از غرب غروب می‌کند، می‌توان متوجه شد، نور هنگام صبح از پنجره شرقی و هنگام بعد از ظهر از پنجره غربی بهتر است. در نیم‌کره شمالی، پنجره‌های جنوبی بهترین میزان نور خورشید را خواهند داشت. در جایی که پنجره شمالی کمترین نور را از خود عبور می‌دهد. این در نیم‌کره جنوبی برعکس خواهد بود. در ادامه با فرض به این‌که در نیم‌کره شمالی هستیم ادامه خواهیم داد. پس می‌توان گفت نور مناسب گیاهان آپارتمانی با نیاز نوری بیشتر در پنجره‌های جنوبی تامین می‌شود.

 

پنجره جنوبی

پنجره‌های جنوبی معمولاً بیشترین میزان از نور خورشید را خواهند داشت. البته اگر درختان یا ساختمانی جلوی آن را نگیرد. همیشه قوی‌ترین و بیشترین نور که به داخل خانه می‌آید از این پنجره‌ها است. پس همانطور که گفتیم نور مناسب برای گیاهان آپارتمانی با نیازهای نوری زیاد از این مکان تامین می‌شود.

پنجره غربی

درحالیکه نور عبوری از پنجره‌های غربی به مراتب از پنجره‌های جنوبی کم‌تر است، در برخی از ساعات روز نور مستقیم از این پنجره‌ها خواهد تابید. پنجره‌های غربی نور غیرمستقیم بیشتری را در اوایل صبح و بعدازظهر عبور می‌دهند. نور بعدازظهر خورشید شدیدتر و می‌تواند دمای اطراف پنجره را افزایش دهد. پس مراقب باشید، ممکن است باعث سوختگی گیاهان شما شود. فاصله مناسب گیاهان خود را با پنجره حفظ کنید.

پنجره شرقی

نور مستقیم هنگام طلوع خورشید و هنگامی که گرمای زیادی ندارد از این پنجره خواهد تابید. همچنین این نور، غیرمستقیم خواهد بود و باعث سوختگی نمی‌شود. گیاهانی که به نور غیرمستقیم و مناسب خورشید نیاز دارند در نزدیکی این پنجره‌ها باید قرار بگیرند.

پنجره شمالی

نور عبوری از این پنجره‌ها کم‌ترین میزان نور است. این پنجره‌ها نور مستقیم دریافت نخواهند کرد و مناسب برای گیاهانی نظیر سرخس هستند که به نور کمی نیاز دارند. در طول تابستان، میزان نور خورشید برای گیاهانی که در نزدیکی این پنجره هستند معمولاً مناسب است. البته برای گیاهان با نیاز نوری کم و غیرمستقیم. نور مناسب برای گیاهان آپارتمانی اینچنینی با قرار دادن آن‌ها در نزدیکی پنجره‌های شمالی تامین خواهد شد.

در زمستان، نور عبوری از پنجره‌های شمالی همیشه برای این گیاهان آپارتمانی کافی است. ولی برای سایر گیاهان بهتر است به مکانی با نور بیشتر هدایت شوند. یا از نورهای مصنوعی برای تامین نور آن‌ها استفاده کنید.

 

چگونه از شدت تابش نور به گیاهان خود کم کنیم ؟

اگر خانه شما فقط دارای پنجره‌هالی جنوبی است، ولی به شدت نور کمتری برای گیاهان خود نیازمندید، می‌توانید نور را فیلتر کنید.

استفاده از پارچه و پرده حریری که بسیار سبک است می‌تواند از شدت نور عبوری بکاهد. برچسب‌های پنجره که می‌توانند از میزان اشعه UV نیز بکاهند. این مورد برای گیاهان حساس‌تر و آسیب‌پذیر به خصوص در تابستان نیز مناسب است. مکان قرار دادن گیاهان نیز می‌تواند تغییر کند. برای تامین نور مناسب گیاهان آپارتمانی خود می‌توانید فاصله آن‌ها را از پنجره بیشتر کنید. ولی باید در مکانی قرار دهید که بتوانند نور غیرمستقیم را دریافت کنند.

 

فاکتورهای نور

شدت تابش

شدت تابش نور یکی از فاکتورهای حیاتی برای گیاهان آپارتمانی است. واحد میزان روشنایی و تابش روی سطح فوت-کندل (foot-candle) است. فوت-کندل واحد روشنایی یک لومن در ۳۰ سانتی‌متر مربع است. یک فوت-کندل معادل ۱۰.۷۶۴ lux است.

نور کامل خورشید

این نور بین ۴۰۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰۰ لوکس خواهد بود. شدت نور کامل خورشید در خارج از خانه تقریباً دو برابر نور داخل خانه خواهد بود. این ممکن نخواهد بود که داخل خانه به همان میزان نور خارج از خانه دست یابیم. پنجره‌های شیشه‌ای نور را فیلتر کرده و از شدت آن می‌کاهند.

نور مستقیم داخل خانه

نور مستقیم داخل خانه، بین ۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ لوکس خواهد بود. این نور مستقیماً از پنجره گذشته و به سطح خواهد تابید. می‌تواند پوست شما را گرم کند. نور مستقیم داخل خانه از نور خارج از آن ضعیف‌تر است. به دلیل فیلتر شدن توسط شیشه، نور مستقیم که به داخل خانه می‌آید می‌تواند باعث آسیب زدن به گیاهان آپارتمانی شود. مگر اینکه در مکانی مناسب قرار گرفته باشند. بسیاری از کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها و گیاهان گلده می‌توانند در این نور زندگی کنند.

نور روشن و غیرمستقیم

نور روشن و غیرمستقیم بین ۱۰۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ لوکس است. این نور در مکانی که آفتاب مستقیماً نمی‌تابد است. این نور هم اگر مانعی در راه آن قرار بگیرد سایه درست خواهد کرد. ولی سایه کم‌رنگ‌تر خواهد بود. می‌توان این نور را بیشتر در شرق، غرب و اتاق‌های جنوبی خانه با تنطیم فاصله گیاهان به دست آورد.

نور متوسط

بین ۲۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰ لوکس است. این نور شبیه به نور با کمی فاصله از پنجره شرقی خانه است. بسیاری از گیاهان آپارتمانی مانند کالاتیا، فیلودندرون، آلوکاسیا و دراسینا در این نور رشد خواهند داشت.

نور کم

بین ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ لوکس را نور کم می‌گویند. دورتر از پنجره‌های شرقی، غربی و شمالی خانه این میزان نور وجود خواهد داشت. نور مناسب گیاهان آپارتمانی برای بسیاری از آن‌ها مطمئناً از این نور بیشتر خواهد بود. ولی گیاهانی هم هستند که در این میزان نور زندگی کنند.

نور بسیار کم

نور کم‌تر از ۵۰۰ لوکس را نور بسیار کم می‌گویند. در زمستان، نوری که از پنجره عبور کرده و روی سطح می‌تابد نور بسیار اندک است. گیاهانی مانند سانسوریا، برگ عبایی، آگلونما و … در این نور زنده می‌مانند.

بسیاری از نرم‌افزارهای موبایل امروزه برای گوشی‌های آیفون و اندروید درست شده‌اند که می‌توان با آن‌ها میزان نور خانه را محاسبه کرد. برنامه Luminous Meter و Lux Light Meter دو گزینه رایگان و مناسب برای شما هستند. این برنامه‌ها کمک خواهند کرد تا مکان با میزان نور مناسب گیاهان آپارتمانی خود را شناسایی کنید.

 

مدت زمان تابش

ساعاتی از روز که نور خورشید نسبت به فصلی که در آن هستیم تغییر می‌کند. ولی همچنین به فاکتورهای دیگری نیز بستگی دارد. بنا به ابعاد پنجره یا عوامل تاثیرگذار بیرونی، اتاق شما ساعات معینی از روز به میزان معینی از آن دسترسی خواهد داشت. مطمئن شوید اتاق شما در ساعات مختلف روز نور مناسب گیاهان آپارتمانی شما را خواهد داشت. و گیاهان خود را در مکان مناسبی قرار دهید.

تغییرات نور در طول روز

با جابه‌جایی خورشید در آسمان، نور عبوری از پنجره نیز تغییر خواهد کرد. در پنجره جنوبی خورشید در تمام طول روز خواهد تابید. در پنجره غربی نور به صورت مستقیم در بعدازظهر تابش دارد. ولی صبح و ظهر غیرمستقیم می‌تابد. در پنجره‌های شرقی تابش نور هنگام صبح به صورت مستقیم خواهد بود. هنگام غروب از شدت آن کاسته می‌شود. و بعدازظهر پنجره شرقی نور غیرمستقیم خواهد داشت. پنجره شمالی نیز هیچ‌گاه نور مستقیم نخواهد داشت.

 

تغییرات نور در فصول مختلف

تغییرات فصلی روی میزان نوری که از پنجره عبور می‌کند موثر است. در تابستان، نسبت به موقعیت قرارگیری زمین در برابر خورشید، شدت نور خورشید و زمان تابش آن در طول روز طولانی‌تر است. این بدین معنی است که نوری که از پنجره عبور می‌کند، روشن‌تر و شدیدتر و زمان تابش بیشتر است. از طرف دیگر، در زمستان روزها کوتاه می‌شوند و ساعات کمی از روز نور خورشید وجود دارد.

شما باید مکان قرارگیری گیاهان خود را با توجه به فصول تنظیم کنید. برای مثال، گیاهانی که در تابستان نزدیک پنجره غربی هستند باید به پنجره‌های جنوبی در زمستان منتقل شوند تا نور بیشتری دریافت کنند. از طرف دیگر گیاهانی که در زمستان در پنجره جنوبی هستند ممکن است در تابستان دچار آفتاب سوختگی شوند. اگر این حالت پیش آمد، بهتر است گیاه خود را به پنجره‌های غربی یا شرقی منتقل کنید که از شدت تابش نور به آن‌ها در تابستان کاسته شود.

 

 

نور مناسب گیاهان آپارتمانی برای هرکدام باید نسبت به نوع آن تعیین شود. گیاهان به ندرت در پنجره‌های شمالی در زمستان رشد می‌کنند. ولی گیاهان سایه دوست در تابستان هنگامی که نور بیشتر است در همین مکان‌ها رشد بهتری خواهند داشت. یعنی می‌توان گفت در طول سال می‌توانید گیاهانی که به نور کم‌تری نیاز دارند را در قسمت شمالی خانه قرار دهید.

تغییرات نور نسبت به تغییرات جوی

هنگامی که هوا به هم می‌ریزد، نور خورشید هم تغییر خواهد کرد. ابری، بارانی یا برفی شدن هوا از تابش نور خورشید جلوگیری خواهد کرد. ولی بک تا دوهفته ضعیف بودن نور می‌تواند آثار منفی برای گیاهان آپارتمانی داشته باشد. پس گیاهانی که به نور بیشتری هم نیاز دارند تا چند هفته می‌توانند در این شرایط زندگی کنند.

برای زمستان‌های طولانی و کم‌نور، شما باید بتوانید منابع نور مناسب گیاهان آپارتمانی خود را تامین کنید. می‌توانید گیاه را به نزدیکی پنجره‌ای پرنورتر انتقال دهید. بسیاری از گیاهان آپارتمانی در زمستان و با کم شدن نور خورشید به دوره استراحت خود وارد می‌شوند.

آیا گیاهانی که نیاز به نور غیرمستقیم دارند می‌توانند برای ساعاتی نور مستقیم خورشید را تحمل کنند؟

 

گیاهانی که نیاز به نور غیرمستقیم خورشید دارند معمولاً یک الی دو ساعت نور مستقیم خورشید در طول روز را تحمل خواهند کرد. ولی این کاملاً به گیاه شما بستگی دارد. برخی گیاهان آپارتمانی حساس مانند کالاتیا در این موارد به راحتی آسیب می‌بینند.

برگ گیاهانی که در محیطی بسیار روشن هستند، قبل از سوختگی کم‌رنگ می‌شود. پس زمان لازم را برای جلوگیری از آسیب دیدن گیاه خواهید داشت. به برگ‌های گیاهان خود به خصوص برگ‌های جوان نگاه کنید. در صورت دیدن زردی و آسیب‌های ناشی از نور باید مکان آن را تغییر دهید. نور مناسب گیاهان آپارتمانی خود را به درستی تامین کنید. نزدیک بودن به پنجره، باعث تشدید اشعه خورشید خواهد شد. هنگامی که فاصله گیاه را با پنجره بیشتر کنید، نور در اتاق شما پخش خواهد شد. و شدت آن کم می‌شود.

گیاهانی که به نور کمی نیاز دارند را می‌توان با فاصله بیشتری از پنجره قرار داد. می‌توان اندازهنور را با همان ابزارهایی که قبلاً توضیح دادیم اندازه‌گیری کرد.

مکان قرار دادن گیاهان

یکی از موارد مهم در تامین نور مناسب گیاهان آپارتمانی محل قرار گرفتن آن‌هاست. اگر گیاه شما نیاز به نور غیرمستقیم و روشن دارد، پنجره شرقی و غربی محل خوبی است. پنجره‌های جنوبی می‌توانند خوب عمل کنند. ولی باید گیاه را به دور از پنجره قرار داد. یا نور را برای گیاه فیلتر کرد. این گیاهان همچنین در اتاق‌های با چند ساعت نور در طول روز شاداب خواهند بود.

گیاهان با نیاز نوری کم، همیشه در مکان‌های روشن، غیرمستقیم بهترین عملکرد را خواهند داشت. ولی در محلی با فاصله از پنجره‌های شمالی و شرقی هم می‌توانند زندگی کنند. در هر خانه و اتاقی روزها و فصل‌ها شرایط نوری مختلفی خواهند داشت. بهترین وسیله برای اندازه‌گیری نور، دستگاه نورسنج است. فقط هنگامی گیاهی را به مکانی انتقال دهید که نور مناسب گیاهان آپارتمانی خود را فراهم کرده باشید.

 

نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی

تکنولوژی نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی به خصوص در آپارتمان هایی که نورگیر خوبی ندارند بسیار مهم است. از آن جایی که نور برای رشد گیاهان لازم است، نور مصنوعی برای گیاهانی که در محیط های سرپوشیده قرار دارند بسیار ضروری است.

با خرید چراغ رشد گیاه  کمبود نور را در محیط پرورش گیاه از بین ببرید. با مراجعه به بخش دسته بندی محصولات می توانید انواع لامپ های مخصوص رشد گیاه (نور مصنوعی برای رشد گیاهان) را در فریم های قابل استفاده ( خانگی – گلخانه ای) مشاهده نمایید.

جهت آگاهی بیشتر در زمینه نور مصنوعی برای رشد گیاهان و  تاثیر نور در کشت بافت و نور گیاه شوید کلیک نمایید.

نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانیاز مهمترین لازمه های حیات این جاندار است و در رشد و حیاط گیاه بسیار تاثیرگذار است. این مطلب بر آن است نور مصنوعی و فواید آن برای گیاهان را به طور کامل توضیح دهد.

 

 

اصول نگه داری از گیاهان آپارتمانی و نور گیاهان آپارتمانی

در هنگام خرید هر نوع گیاه باید به شرایط محیطی آپارتمان توجه کنید. برای مثال شخصی که دوست دارد گل سنگ را در منزل نگهداری کند باید بداند این گل نیازی به نور شدید ندارد و همین که محیطش نور کافی داشته باشد و روشن باشد رشد می کند.

در شرایطی که گیاهی که می خواهید از آن نگه داری کنید نیاز به نور دارد می توانید با استفاده از نور گیاهان آپارتمانی میزان نور لازم را برای رشد گیاه آماده کنید.

اکثر گیاهان آپارتمانی به دلیل ناآگاهی از شرایط پژمرده می شوند و از بین می روند ولی در صورتی که اصول و شرایط نگه داری از آن ها را بدانیم می توانیم به درستی از آن ها نگه داری کنیم.

رعایت چند نکته مهم در نگه داری از گیاهان آپارتمانی در ذیل آمده است:

 

میزان نور: نور مورد نیاز گیاهان آپارتمانی غیر مستقیم است. معمولاً گیاهان در محیط تاریک و بدون نور رشد نمی کنند. دیوارهای رنگ روشن سبب رویش بهتر گیاهان می شود.

هم چنین از نور گیاهان آپارتمانی هم می توان به عنوان منبع کمکی برای نور مصنوعی استفاده کرد. نور مستقیم آفتاب برای گیاهان آپارتمانی که تازه جوانه زده ضرر دارد و نباید مستقیم از پشت پنجره به گیاه بتابد.

تنظیم درست نور گیاهان آپارتمانی تاثیر زیادی در شرایط نگه داری این نوع گیاهان دارد.

 

هوای مورد نیاز: باید گیاه را از وزش مستقیم باد حفظ کرد. تعویض هوای اتاق برای رشد گیاه تاثیر زیادی دارد. هوای تازه سبب رسیدن اکسیژن کافی به گیاهان می شود در نتیجه ساقه گیاه بهتر رشد می کند و مقاومت بیشتری پیدا می کند.

 

آبیاری: طبق آمار به دست آمده اکثر گیاهان آپارتمانی به دلیل افراط در آبیاری از بین می روند و این به دلیل عدم آگاهی مردم است. در مورد نحوه آبیاری گیاهان آپارتمانی به دقت مطالعه کنید تا در نگه داری آن ها دچار مشکل نشوید.

از دیگر عوامل موثر در نگه داری گیاهان آپارتمانی می توان به زمان آبیاری ، نوع گلدان ، کود ، خاک گلدان ، درجه حرارت و رطوبت هوا و موارد دیگر اشاره کرد.

نور مصنوعی چیست ؟

مصنوعاتی که به دست انسان ساخته می شوند و نور تولید می کنند یا به عبارتی دیگر به کلیه نورهایی که غیر از نور خورشید یا انعکاس و بازتاب آن (مانند نور ماه) باشد نیز گفته می‌شود.

تعداد و تنوع آن به تعداد مصنوعات بشر در این زمینه بازمی‌گردد.

 

تاریخچه پیدایش آن :

تاسیس اولین گلخانه به سال ۱۶۰۰ میلادی در هلند باز می گردد که سبب آن مرکزیت هلند در بازار گل و گیاه جهانی و در نتیجه پرورش گل های بهاری در زمستان بود.

از همان زمان بود که نور نیز به عنوان عضوی از گلخانه مورد توجه قرار گرفت و تا سال های سال و با وجود اختراع نور ال ای دی و تا همین چند سال گذشته از لامپ های متال هالید و بخار سدیم و یا اخیراً از فلروسنت استفاده می شد .

اولین ال‌ ای دی‌های تولید صنعتی در ۱۹۶۲ میلادی و تنها با رنگ قرمز (ترکیب آلمینیوم، گالیم و آرسناید) وارد بازار شدند. ال‌ئی‌دی‌های سبز، آبی، زرد و نارنجی در دههٔ ۷۰ میلادی تولید شدند.

بهره ی نوری ال‌ئی‌دی‌ها رفته‌رفته افزایش یافت تا اینکه در دهه ی  ۸۰ و اوایل دهه ی ۹۰ میلادی ال‌ئی‌دی‌ها به صورت گروهی و با کارآیی بسیار بالا وارد بازار شدند.

ال‌ئی‌دی‌های اولیه به علت بهره ی  پایینشان تنها در مدارات الکترونیکی استفاده می‌شدند. اثرگذاری نوری ال‌ئی‌دی‌های سفید امروزی تا ۳۰ لومن بر وات و ال‌ئی‌دی‌های رنگی تا ۵۰ لومن بر وات است و پیش‌بینی می‌شود تا ۱۰۰ لومن بر وات نیز برسد.

 

نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی :

همواره با توجه به زندگی روزمره ماشینی در جوامع بشری و بخصوص در مورد کشور عزیزمان ایران باتوجه به فرهنگ و سنت های مردم و عجین شدن آن با طبیعت و مرغزار علاقه و نیاز به گیاهان را در محیط داخلی آپارتمان بیشتر کرده است.

اما از عوامل مهم در رشد گیاه دریافت نور و ایجاد عمل فتوسنتز در گیاه می باشد که در محیط های آپارتمانی این امکان وجود ندارد ولی با نورهای مصنوعی گیاه که ال ای دی در آن به کار رفته ، و تکنولوژی دقیق و مطابق با استاندارد نوری گیاه است، می توان به راحتی تمامی شرایط نوری برای هر گیاهی را در آپارتمان ایجاد کرد.

مزایای نور مصنوعی گیاه و بهترین نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی چه نوری است ؟

ال ای دی از چندین لحاظ مناسب ترین نور برای گیاهان آپارتمانی می باشد. از جمله این دلایل می توان به مصرف انرژی پایین ،سرعت رشد بسیار بالا ، ایجاد طیف های مفید فتوسنتز در اندازه یک نانومتر ، عدم تولید گرما ، حداکثر توان نوری از انرژی ، طول عمر بالا ال ای دی و عدم افت نوری اشاره کرد که در ادامه به صورت مشروح به آن می پردازیم.

معایب نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی ؟

تنها ایرادی که می توان به این نوع لامپ ها گرفت هزینه اولیه تولید آن و تکنولوژی آن در دنیا می باشد که البته این نسبت در ایران بسیار کمتر از سایر کشور ها است .

باید توجه داشت که متاسفانه افرادی صرفاً باحضور در بازارهای عامی و بدون اطلاع از نانومترهای دقیق و نمایش این نانومتر ها به مشتریان باعث ایجاد خلل در این تجارت می شوند.

پیشنهاد ما به استفاده از نورهای شرکت های ثبت شده و با گارانتی معتبر و خواستار شدن نمایش دقیق نانومترهای ال ای دی گیاهان با دستگاه به مشتریان می باشد.

 

کاربردهای نور مصنوعی برای گیاهان چیست ؟

علاوه بر موارد ذکر شده در همین مقاله روی تازگی و شادابی گیاه و حتی محصول نهایی و چیده شده بسیار تاثیر دارد و بعضاً دیده شده که گل های شاخه بریده.

در این روش ماندگاری بسیار بالاتری نسبت به گلها با پرورش نور طبیعی دارند و به عنوان مثال در زمینه دامپروری در آخرین تحقیقات دانشگاه های آمریکایی نور ال ای دی با نانومترهاییی نزدیک به ۴۶۰ نانومتر نوری است که مرغ قادر به دیدن آن نمی باشد و به همین دلیل سبب سکون مرغ و در جمع آوری آن به دامدار کمک می کند.

و یا در زمان شیردوشی از گاو با تاثیر نور ال ای دی و ایجاد نوری آرامش بخش می توان بهترین شرایط را برای گرفتن بیشترین شیر استفاده کرد . هم چنین با قرار دادن طیف های مختلفی از نور در نانومترهای مختلف روی بدنه میوه بتوان از درون میوه و از میزان رسیدگی آن مطلع شد .

که این تکنولوژی می تواند آینده ای بسیار نزدیک در گوشی های موبایل داشته باشد و حتی از این موارد جالبتر می توان به پرورش پرندگان تزئینی با رنگ های اعجاب آور با تابش طیف های خاص نور در زمانی خاص در رشد ژنتیکی آن اشاره کرد.

آیا نور گیاهان آپارتمانی از نوع خاصی است ؟

این نورها دارای طیف هایی بخصوصی می باشند و مطمئناً انواع گیاهان گرایش هایی خاص و با اندازه هایی متفاوت به طیف های نوری دارند که در ذیل بیشتر به آنها می پردازیم.

 

نور گیاهان آپارتمانی چه مقدار باشد ؟

این نوع گیاهان از نظر نور به سه دسته تقسیم می شوند که دسته اول با نور کم و یا اصطلاحاً سایه دوست می باشند که این نوع مناسب ترین برای فضای داخلی منازل هستند.

که البته با در نظر گرفتن این مورد که نور تنها نیاز گیاه نمی باشد و اما نور گیاهان آپارتمانی در دسته دوم  با گیاهان نور شدید و یا اصطلاحاً گیاهان آفتاب دوست گفته می شود که می توان گفت تمامی گل های زینتی در این دسته قرار دارند و دسته سوم نور خنثی می باشند .

در واقع باید گفت که لوکس نوری در دسته اول از ۲۰۰ لوکس نوری تا ۲۰۰۰ لوکس نوری و در دسته دوم از ۵۵۰۰ تا حتی در بعضی گیاهان استوایی ۱۵۰۰۰ لوکس نوری و در دسته سوم بین ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ لوکس نوری می باشد.

 

روش ایجاد نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی

می توان از روش های مختلف در ایجاد نور در گلخانه ها و آپارتمان ها به استفاده از نورهای متال هالید برای رشد گیاهان یا نورهای بخار سدیم برای پرورش آن ها و یا لامپ های فلروسنت اشاره کرد.

که در واقع هیچ کدام از این موارد قابل مقایسه با ال ای دی رشد گیاه نیستند و تمامی موارد قبل از این ، در واقع منسوخ شده می باشند. و می توان در ذیل به کمترین مزایای ال ای دی نسبت به نورهای مصنوعی دیگر اشاره کرد.

توانایی LED نسبت به HPS:

الف. طیف نوری مناسب:  لامپ­های LED فقط نانومترهای مفید برای رشد گیاه را ایجاد می­کنند. یک لامپ LED با مصرف ۲۰۰ وات به اندازه یک لامپ ۱۰۰۰ وات HPS در فرایند فتوسنتز توانا خواهد بود.

 

ب. راندمان نوری بالا:  از دیگر حسن های چراغ های LED می توان به راندمان نوری (lum/watt) بالای این چراغ ها اشاره کرد. امروزه چراغ هایled راندمانی بین ۷۴ تا ۱۸۰ لومن بر وات را دارا هستند.

این در حالی است که این مقدار برای لامپ‌ معمولی ۱۰ تا ۱۵ لومن بر وات، برای چراغ های فلروسنت ۴۵ تا ۶۵، برای چراغ های بخار جیوه ۳۵ تا ۶۰، برای چراغ های بخار سدیم ۶۰تا ۱۳۰ و برای لامپ‌های متال هالید ۷۵ تا ۸۵ لومن بر وات می‌باشند.

 

ج. عدم تولید حرارت :  اگر شما در گلخانه از چراغ های متال هالید بهره می برید حتما متوجه شعاع حرارتی بسیار بالای این چراغ ها شده­اید. این حرارت سبب تبخیر آب برگ­ها و گلبرگ­ها شده و به همین دلیل لامپ­های HPS نباید در نزدیکی گیاه قرار گیرند .

در جایی که چراغ های LED شعاع حرارتی بسیار کمی دارند و در نتیجه می­توان آنها را در نزدیک ترین حالت ممکن به گیاه نصب کرد.

 

د. انتقال گرمای کمتر :  بهره بردن از چراغ های LED به دلیل راندمان بالاتر و در نتیجه ایجاد حرارت کمتر، در مصرف انرژی تجهیزات تهویه ای گلخانه نیز صرفه جویی خواهید شد.

 

ز. سازگاری کامل با محیط زیست:  چراغ های HPS، فلورسنت و متال هالید دارای موادی مانند جیوه و سرب می باشند که وجود آنان برای محیط زیست مضر می باشد اما لامپ‌های ال ای دی سازگار با طبیعت بوده و حتی در صورت خرد شدن کوچکترین آسیبی به محیط زندگی و طبیعت وارد نمی کنند.

 

ل. طول عمر:   چراغ های ال ای دی از لحاظ مدت عمر خود حداقل به طور متوسط ۵ برابر دیگر لامپ ها عمر می کنند.

 

م. تفاوت در زوایای تابشی و لوکس نوری:  در چراغ های ال ای دی با مصرف لنزهای گوناگون می­توان به سادگی زاویه پرتاب نور و گستردگی نور را تغیر داد . به همین شکل لوکس نوری چراغ های LED با مصرف ترانس های متغیر به سادگی قابل کنترل می­باشد.

 

ن. یکنواختی نور محیط:  به سبب زاویه پرتاب اشعه های نور ال ای دی بصورت مستقیم و برخلاف اشعه های زیکراگ دیگر نوع چراغ ها چراغ های رشد ال ای دی یکنواختی بهتری و موثرتری در این زمینه ایجاد می کنند.

 

و. افت ولتاژ نا چیز:  افت نوری در ال ای دی با مصرف طولانی مدت بسیار کم می باشد. و اما در مقابل دیگر نوع چراغ ها در طول زمان دچار افت شدید شدت نور می‌شوند.

 

ی. استفاده از باتری های خورشیدی در گلخانه ها:  در ایجاد روشنایی در باتری های خورشیدی ، بیشترین توجیح را لامپ­های LED دارا می باشند. این را می توان به خاطربازده بالا و همچنین مقدار ولتاژ کم چراغ های ال ای دی دانست که از اصراف انرژی ایجاد شده بوسیله­ی سلول­های خورشیدی به شدت جلوگیری می­کند.

 

 

 

روشهای استفاده از نور مصنوعی برای گیاهان

الف.  پرژکتورهای ال ای دی که بیشتر برای محیط های پوشش دهی شده با گیاهان حداقل ۱ متر مربع می باشد و بیشتر برای گیاهانی که احتیاج با لوکس نوری بالا دارند مفید است.

 

ب.  والواشر ها که بیشتر مفید برای محیط هایی با پوشش دهی و کاشت گیاهان به صورت خطی و یا گلخانه های طبقاتی می باشند.

 

ج.  سرپیچ دار ها که تنها برای محیط منازل استفاده میشود و هر کدام با توان های متفاوت مناسب یک گیاه با حجم های متفاوت می باشد.

نکات استفاده از نورمصنوعی

در استفاده از این نور در توان های متفاوت می بایست به نکاتی از قبیل فاصله گیاه تا منبع نور که در اکثر موارد فاصله مورد نیاز ۴۰ تا ۶۰ سانت می باشد . بررسی لومن منبع نوری بررسی لوکس نوری مورد نیاز گیاه و تطابق با محصول خریداری شده بررسی و توجه به جدول نانومترهای پرتابی از منبع نوری و مقایسه با نیاز های گیاه

نور گیاهان آپارتمانی از کجا قابل خرید است ؟

مهمترین نکته در خرید تکنولوژی نور گیاهان آپارتمانی ، مطمئن شدن از صداقت فروشنده و هم تراز بودن محصول ارائه شده با استاندارد های دنیا و شرکت های بزرگ می باشد.

در این جهت بهتر است بجای خرید نورهایی صرفاً آبی و قرمز در چیدمان کنار یکدیگر از فروشنده درخواست کنید تا با دستگاه ، نمودار نانومترهای به کار رفته در منبع نوری را به شما نشان دهد و از شرکت هایی تهیه کنید که اساس کار آن ها بر اصول کشاورزی بوده و همچنین به صورت ثبت شده و با گارانتی معتبر از آنها خریداری کنید.

شرکت پرتو رشد نوین (سهامی خاص) با گارانتی بی قید و شرط تعویض محصولات و همچنین دستگاه های مجهز و پیشرفته در زمینه تکنولوژی و کشاورزی در نمایش تمام نیازهای نوری ، شما را به بازدید از شو روم خود دعوت می نماید.

مشکلات ناشی از نور گیاهان آپارتمانی

گیاه خود را در زمان‌های مختلف بررسی کنید. اگر علائمی از دریافت نور بیشتر یا کم‌تر مشاهده کردید، قبل از آسیب رسیدن به گیاه وارد عمل شوید. هرچه زودتر مشکل را برطرف کنید، گیاه شما شاداب‌تر خواهد بود.

نور کم

بسیاری از گیاهان می‌توانند در شرایط نوری اشتباه برای مدتی دوام بیاورند. پس مقداری زمان لازم است تا مشکلات و علائم مشخص شوند. همچنین، شما نیاز دارید که مطمئن شوید ایراد از شرایط دیگر نیست. مانند، آبیاری غلط، آفات یا بیماری‌های دیگر. گیاهانی که نور کم‌تر از نیاز دریافت کنند، رشدی با ساقه نازک و بلند خواهند داشت. در این موارد فاصله بین برگ‌ها بیشتر خواهد بود. در برخی از موارد گیاهانی که نور کمی دریافت کنند دارای برگ‌های تیره رنگ خواهند شد. این به سادگی قابل اشتباه گرفتن با سالم بودن و شادابی گیاه است. ولی با افتادگی برگ‌ها و زردی آن‌ها می‌توان به عدم سلامت گیاه پی برد.

برگ‌های پایینی گیاه شروع به زرد شدن کرده و حالت افتادگی پیدا خواهند کرد. تا با این کار بتوانند انرژی گیاه را نگهداری کنند. رشد گیاه آرام شده یا به طور کامل متوقف شده است. هر برگ جدید کوچک‌تر رشد خواهد کرد. در گیاهان گلده، غنچه و شکوفه‌ای رشد نخواهد کرد یا تعداد آن‌ها کاسته خواهد شد. گیاهانی که ابلق هستند رنگ و نقش خود را از دست خواهند داد. یا برگ‌ها کم‌رنگ شده و عمل فتوسنتز در آن‌ها کم خواهد شد.

اگر احساس کردید که گیاه شما نور کافی دریافت نمی‌کند، آن را به مکانی پرنورتر انتقال دهید. از اینکه گیاه خود را از مکانی کم نور به مکانی با نور مستقیم انتقال دهید، خودداری کنید. مانند انسان، نیاز زمان است تا گیاه به مکان جدید عادت کند. اگرچه بیشتر گیاهان می‌توانند، تغییرات و جابه‌جایی را تحمل کنند. ولی بهتری است بتدریج گیاه وارد محیط پرنورتر شود.

نور بیش از حد

اگر گیاهان آپارتمانی نور بیش از حد دریافت کنند، به ما علائمی نشان خواهند داد. به برگ‌ها و لبه آن‎‌ها دقت کنید. اگر علائمی مانند سوختگی و قهوه‌ای شدن مشاهده کردید، ممکن است به دلیل سوختگی در اثر نور زیاد خورشید باشد. ممکن است برگ‌ها کم‌رنگ و مات شوند. گیاه در اثر نور شدید، خشک و گرم شده و چروکیده خواهد شد.

اگر متوجه شدید مشکلات گیاه شما ناشی از دریافت بیش از حد نور است، گیاه را به مکانی منتقل کنید که نور کم‌تری دریافت کند. شما می‌توانید فاصله گیاه خود را از پنجره افزایش دهید. یا گلدان را به گوشه‌ای از خانه که نور کم‌تری دارد انتقال دهید.

انتخاب گیاه مناسب – نور مناسب گیاهان آپارتمانی

برای دریافت بهترین نتیجه، شما باید با توجه به نور محیط خانه خود گیاه را انتخاب کنید. بسیاری از علاقه‌مندان قبل از دانستن بسیاری مطالب اقدام به انتخاب گیاه می‌کنند. که منجر به مرگ و از بین رفتن آن خواهند شد. هنگامی که می‌خواهید گیاهی خریداری کنید، باید به فکر محل قرار دادن آن باشید. آیا اتاق خواب شما نور کمی دارد؟ اگر این طور است باید گیاه مناسب محیط با نور اندک را انتخاب کنید. یا شابد نور آشپزخانه شما مناسب است؟ می‌توانید گیاهی انتخاب کنید که مناسب نور بیشتر است. در مجموع نور مناسب گیاهان آپارتمانی بستگی به نوع گیاه دارد که در ادامه به معرفی انواع آن خواهیم پرداخت.

گیاهان مناسب نور کم

گیاهان با نیاز نوری اندک معمولاً گیاهان سایه دوست هستند که بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ فوت-کندل نور نیاز دارند. این نور معادل ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ لوکس است. یا در طول بهار، تابستان و پاییز می‌توان آن‌ها را در قسمت شمالی خانه قرار داد. این گیاهان همچنین در اتاق‌های جنوبی با فاصله بیشتر از پنجره می‌توانند زندگی کنند.

گیاه سینگونیوم پودوفیلوم

برگ عبایی

آگلونما

دیفن باخیا

دراسینا

پاپیتال

اسپاتی فیلوم

شامادورا الگانس

فیلودندرون

پیتوس

لیندا

سانسوریا

زاموفیلیا

 

گیاهان مناسب نور متوسط

تامین نور مناسب گیاهان آپارتمانی با نیاز نوری متوسط آسان است. و به راحتی می‌توان آن‌ها را در خانه قرار داد. این گیاهان در جهات شرقی و غربی خانه و با فاصله از پنجره جنوبی می‌توانند قرار بگیرند. اگر نور بیشتر یا کمتری دریافت کنند، رشد نخواهند کرد و گلدهی هم نمی‌کنند. تقریباً ۱۰۰۰ فوت-کندل معادل ۱۰۰۰۰ لوکس برای رشد آن‌ها مناسب است.

بنفشه آفریقایی

آنتوریوم

برگ شویدی

بگونیا

کالاتیا

کاکتوس کریسمس

کروتون

سیکلمن

فیکوس لیراتا

هویا

گیاه یشم

کاج مطبق

پپرومیا

فیکوس الاستیکا

گندمی

 

گیاهان مناسب نور زیاد

برخی گیاهان نیاز به نور بیشتر و مستقیم خورشید دارند. آن‌ها را می‌توان در نزدیکی پنجره جنوبی قرار داد. برای تامین نور مناسب گیاهان آپارتمانی زیر باید دقت کرد. نور کم باعث از بین رفتن و عدم رشد آن‌ها خواهد شد.

کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها

درخت لیموترش

افوربیا

گاردنیا

گیاه چای ترش

کالانکوا

گل یاس

اگزالیس

با کمی تمرین، می‌توانید بهترین مکان از خانه خود را برای گیاهان آپارتمانی خود پیدا کنید. از نزدیک و مداوم گیاهان خود را بررسی کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد که نیازهای گیاهان خود را متوجه شوید. اگر مشکلی برای گیاهان شما بوجود آید سریعاً وارد عمل می‌شوید. و به شما کمک خواهد کرد نور مناسب گیاهان آپارتمانی خود را تامین کنید.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*

جواب سوال‌هاتون رو می‌تونید در زیر پیدا کنید. در غیر اینصورت از ما بپرسید، ما همیشه به سوالاتتون جواب می‌دهیم.
شرایط کسب امتیاز از طریق ثبت نظر چیست؟
شما می توانید پس از دریافت سفارش، نظر خود را در رابطه با محصول خریداری شده در باماکشت بنویسید. پس از تایید نظر شما توسط کارشناسان باماکشت، امتیاز برای شما ثبت می‌شود.تا قبل از تایید نظر امتیاز شما در قسمت تاریخچه بخش امتیازات در صف نمایش داده میشود.
چرا بایستی در حساب کاربری شماره کارت ثبت کنم؟
در صورتی که از خرید خود منصرف شوید باماکشت در کمترین زمان ممکن مبلغ را به شماره کارت شما برگشت می دهد. مهم است که شماره کارت به نام مالک حساب کاربری ثبت داشته باشید
چرا بایستی در حساب کاربری آدرس ایمیل ثبت کنم؟
کلیه مکاتبات باماکشت با آدرس ایمیل شما انجام می شود.