فروشگاه اینترنتی باماکشت

سبد خرید شما خالی است.

نحوه آبیاری گیاهان آپارتمانی

آبیاری گیاهان و آموختن روش صحیح آبیاری، یکی از مهم‌ترین نکات آموزشی برای نگهداری گیاهان در خانه است. آبیاری گیاهان در فصول مختلف و شرایط محیطی گوناگون، متفاوت است. آبیاری گیاهان یکی از اعمال حتمی برای زیست آنها محسوب می‌شود. یک گیاه برای ادامه حیات، چند نیاز اساسی دارد. نور ، خاک و آبیاری گیاهان همان نیازهای اساسی هستند. باید بدانید که بسیاری از افراد با آبیاری گیاهان به صورت افراطی باعث نابودی گیاه خود می‌شوند .

 

توجه داشته باشید که یکی از علایم آبیاری گیاهان بیش از نیاز آنها ، زرد شدن برگ تحتانی آنهاست که در گیاهی نظیر دیفن باخیا اتفاق می‌افتد. البته در برخی از گیاهان مانند لیندا ، لخت و شل شدن برگ های فوقانی نشانه آبیاری زیاد است. پس   آبیاری گیاهان  بیش از اندازه سبب بروز علائمی توسط گیاه می‌شود. برای شناخت این علائم بهتر است آنها را بشناسید تا آبیاری گیاهان خود را به صورت صحیح انجام دهید. اگر در منزل گیاهان مختلفی دارید، حتما این مقاله را مطالعه کنید؛ چون با یادگیری شیوه صحیح آبیاری گیاهان، دیگر شاهد خرابی آنها نخواهید بود .

 

دلایل زیادی وجود دارد که شما عاشق گیاهان خانگی باشید. مثلاً این که گیاهان می توانند آلودگی های داخل منزل را از بین ببرند، استرس را کاهش دهند و در نتیجه به افزایش تمرکز و خلاقیت کمک کنند. همچنین طبیعت را به داخل منزل بیاورند و باعث شوند که شما در یک هوای تازه تنفس کنید .

 

گیاهان مخصوص به بیرون از منزل هستند. به همین دلیل شما باید سعی کنید که یک محیط مطلوب را در داخل خانه برای آن ها فراهم کنید تا بتوانید آن ها را به خوبی پرورش دهید. یکی از راهکار های مهم در مورد نگهداری از گیاهان این است که به آبیاری آن ها توجه داشته باشید.

 

در بلاگ به نکاتی برای آبیاری گیاهان اشاره می‌کنیم تا بهتر بتوانیم از آن ها نگهداری کنیم. با ما همراه باشید  😉 .

 

چه زمانی به گیاه آب بدهیم ؟

آب دادن به گیاه باید بر اساس الگوی رشد و نیازهای گیاه خانگی باشد. اکثر گیاهان در فصل بهار و تابستان نیاز به آب بیشتری دارند و در فصل های سرد تر مثل پاییز و زمستان نیاز به آب کم تری دارند. باید توجه کنید که چه زمانی فصل افزایش رشد گیاه شماست.

همچنین محل قرارگیری گیاه در خانه، آب و هوا، فصل و عوامل دیگر هم در میزان آب دادن به گیاه مهم است اما زمانی که بتوانید گیاه و خاک آن را بشناسید که اصلاً هم کار سختی نیست، می توانید هنر آبیاری را یاد بگیرید.

 

عمق آبیاری برای یک گیاهان، باید چقدر باشد ؟

مهم ترین نکته برای آبیاری گیاهان این است که گلدان را تا چه عمقی آبیاری می‌کنید؟

به طور مطلوب برای اکثر گیاهان، بهتر است آبیاری را با سرعت کم و تا زمانی که آب از سوراخ انتهای گلدان خارج شود، ادامه دهید.

اینگونه مطمئن می‌شوید که آب به تمام قسمت های گلدان رسیده است؛ چون ممکن است ریشه گیاه تا انتهای گلدان رشد کرده باشد.

از طرفی این کار باعث می‌شود که ریشه گیاه هم به سمت پایین رشد کند.

ضمن اینکه از این طریق شما از باز بودن سوراخ انتهایی گلدان خود مطمئن خواهید شد.

اگر متوجه شدید آبی از گلدان خارج نمی شود، باید چک کنید.

ممکن است راه سوراخ توسط شن ها و… مسدود شده باشد.

پس از خروج آب اضافه از گلدان، حتما زیرگلدانی را تخلیه کنید؛ چرا که تجمع آب، مانع تنفس ریشه خواهد شد.

چگونه میزان رطوبت خاک را بررسی کنیم ؟

قبل از آبیاری، بررسی کنید که آیا گیاهتان واقعا به آن نیاز دارد یا خیر؟

سطح خاک ممکن است به نظر خشک و بی آب باشد، اما لایه های زیرین آن هنوز مرطوب باشند.

انگشت خود را به اندازه ی دوبند انگشت در خاک فروببرید، اگر با انگشتتان احساس خشکی کردید، زمان آبیاری فرارسیده است.

بهتر است این کار را چند دوره تکرار کنید تا برنامه آبیاری گیاهتان را با توجه به محیط زندگی خودتان و شرایط دما، نور و میزان رطوبت محیط به دست بیاورید.

 

 

چرا میزان آب دادن به گیاهان مختلف ، متفاوت است ؟

بعضی از گیاهان جذب کننده هستند و سریع آب را به خودشان می گیرند اما بعضی دیگر تا هفته ها هم نیاز به آب ندارند. بسیاری از گیاهان هم بین این دو مورد قرار می گیرند بنابراین بهتر است که از قبل در مورد گیاه خود تحقیق کنید و گونه های مختلف و میزان آبیاری آن ها را بشناسید.

متغیرهای دیگری هم در این مورد تاثیر بالایی دارند که برخی از آن ها عبارتند از :

اندازه گلدان که می تواند رطوبت و یا خشکی را افزایش دهد

قرار گرفتن در معرض نور

دما

رطوبت هوا در مراحل مختلف رشد گیاه که برای بعضی از گیاهان در تابستان و بهار است که در چنین شرایطی به آب بیشتری نیاز دارند

گلدان آویز یا گلدان معمولی، گلدان های آویز معمولاً سریع تر خشک می شوند

 

چگونه می توان متوجه شد که یک گیاه به آب نیاز دارد ؟

همانطور که گفتیم باید زمانی به اکثر گیاهان آب بدهید که با لمس خاک آن، متوجه خشکی اش شده باشید. همچنین می توانید به طور تدریجی انگشت خود را روی گیاه بکشید و صبر کنید تا میزان خشکی را متوجه شوید.

 

تشخیص گونه‌های گیاهی مختلف چه کمکی در روند آبیاری گیاه می‌کند ؟

اکثر گیاهان ترجیح می دهند در خاک مرطوب زندگی کنند(نه خیس و آبدار! فقط مرطوب).

خوشبختانه با خاک های مخلوط شده که برای زهکشی خوب، ترکیب می شوند، این امر میسر می شود.

با این حال گیاهان مختلف، نیازهای رطوبتی بسیار متفاوتی دارند.

بعضی از گیاهان دوست دارند خاکشان کاملا خشک باشد.

برخی دیگر ترجیح می دهند بین دو آبیاری، خاکشان کمی رطوبت خود را از دست داده باشد.

گیاهان نازپرورده ای نیز وجود دارند که اگر خاکشان فقط کمی خشک شود، همه ی جوانه ها و برگ های خود را می سوزانند.

با این حال، به عنوان یک قاعده ی کلی، گیاهان گل دار دوست ندارند که خاکشان کاملا خشک شود.

ساکولنت ها ترجیح می دهند خاکشان تقریبا خشک شود.

سبزیجات (به خصوص سبزیجات آبدار: مانند گوجه فرنگی) دوست دارند مرطوب نگه داشته شوند و به آب زیادی احتیاج دارند.

برخی گیاهان دارویی(مانند: ریحان، رزماری و آویشن) علاقه دارند بین دو آبیاری، خاکشان کمی خشک شود و این کار عطر و طعم آن ها را قوی تر خواهد کرد.

برخی گیاهان مانند بامبو لوتوس به خاک همیشه مرطوب احتیاج دارند.

اگر نیاز آبی گیاهانتان را فراموش می‌کنید، یک پیشنهاد برای شما داریم.

از راه های به خاطر سپردن دوره ی آبیاری گیاه این است که روی گلدان یا کنار گیاه، از تگ هایی استفاده کنید و روی آن ها نیاز آبیاری گیاه را یادداشت کنید.

 

همانطور که در ابدای این بخش از بلاگ هم اشاره کردیم، اگر برای همه گیاهان یک میزان آب را استفاده کنید، گیاه شما یا با پر آبی و یا با کم آبی مواجه می شود. برگ های بسیار خیس عاملی برای ایجاد بیماری ها و قارچ ها هستند. همچنین توصیه می شود که بهترین زمان برای آب دادن به گیاه هنگام صبح است زیرا معمولاً گیاه در طول روز خشک می شود و از آسیب به آن جلوگیری خواهد شد.

گیاهانی که کنار پنجره هستند و نور زیادی به آن ها می خورد با گیاهانی که در آب و هوای ابری قرار می گیرند، تفاوت دارند. پس باید سطح آب دادن را بر اساس میزان نور تعیین کنید. البته در نظر داشته باشید که بعضی از گیاهان عاشق رطوبت هستند و حتی در هوای ابری هم نیاز به آب دادن دارند.

 

برای آب دادن از چه نوع آبی استفاده کنیم ؟

قطعاً که گیاه هم مانند ما انسان ها دوست ندارد که زیر آب یخ قرار بگیرد و همچنین از آب جوش هم لذت نمی برد. آب یخ زده و یا خیلی خنک، ریشه گیاهان را دچار شوک می کند؛ مخصوصاً اگر گیاه در نواحی گرمسیری قرار گرفته باشد.

پس بهتر است که از آب ولرم و معمولی استفاده کنید. هنگامی که نوبت آب دادن به گیاه می شود، باید مطمئن شوید که آب با دمای اتاق و منزل یکسان است. پس بهترین حالت، استفاده از آب معمولی شیر می باشد. آب باران هم یکی از علاقه مندی های گیاه است.

سعی کنید آبی که به گلدان ها می دهید، حتما از حداقل ۱ ساعت قبل در دمای محیط قرار گرفته باشد تا هم کلر آب ازبین برود و هم اینکه با محیط هم دما شود. با این کار به دلیل اختلاف دما، به گیاه شوک وارد نمی‌شود.

برخی گیاهان حساس؛ مانند: بنجامین و بونسای جینسینگ، به آب خیلی سرد یا گرم حساس بوده و شوک وارده را با ریزش برگ هایشان به شما نشان خواهند داد .

 

چگونه از پایین به گیاه آب دهیم ؟

آب دادن از پایین به گیاه، یعنی جایی که گیاه آب را جذب می کند و یک راه عالی برای دادن آب کافی بدون هدر رفتن و یا برخورد با گل و برگ یک گیاه است. همچنین تضمین می کند که ریشه های مهم، نزدیک به کف گیاه به اندازه کافی آب نوشیده اند که اگر آب دادن از بالا باشد، انجام این کار راحت نخواهد بود.

همچنین می توانید به زیر گلدانی هم کمی آب اضافه کنید و منتظر شوید تا جذب شود. اگر لازم است باز هم داخل آن آب بریزید تا زیر سطح خاک مرطوب گردد و سپس خواهید دید که گیاه آب را به خودش جذب می کند. همچنین می توانید از گلدان هایی که بزرگ هستند، استفاده کنید و راحت تر به گیاه آب دهید. اگر بعد از ۱۰ دقیقه باز هم خاک مرطوب بود، آب اضافی داخل گلدان را خالی کنید اما اگر خشک شده بود، ده دقیقه دیگر هم صبر کنید و ببینید که آیا آب به سمت بالا می آید یا خیر.

تنها مشکل آب دادن به گیاه از قسمت پایین، این است که نمک های اضافی از خاک جذب نمی شوند اما هنگام آب دادن از قسمت بالا این اتفاق رخ نخواهد داد. راهکار ساده و آسان این است که یک بار در ماه از قسمت بالا به گیاه آب دهید و بقیه مواقع، آبیاری را از پایین انجام دهید.

 

 * حواستان باشد که گیاه هوا نخورد *

از آن جایی که گیاه داخل منزل با مشکلات کرم و دیگر جانداران در باغچه مواجه نیست، به همین دلیل لازم است که خود ما حفره ها و منافذی را چند وقت یکبار داخل خاک ایجاد کنیم و اجازه دهیم آب به جایی که باید، برود. این موضوع باعث می شود که آب وارد این منافذ گردد و رطوبت در ریشه ها جریان پیدا کند.

 

با سرد شدن هوا، شیوه آبیاری گیاه چه تغییری می‌کند ؟

در فصل پاییز که هوا به مرور سرد تر خواهد شد و به خصوص در  فصل زمستان، اکثر گیاهان به اصطلاح به خواب می‌روند.

در این زمان گیاهان کمترین میزان رشد را داشته و سوخت و ساز گیاه نیز کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، نرخ تبخیر نیز در این فصول کمتر خواهد بود.

بنابراین باید میزان آبیاری را کاهش داده و فواصل بین دو آبیاری را افزایش دهید.

با این حال همانطور که بالاتر گفته شد بهتر است قبل از آبیاری، سطح خاک را با دست لمس کنید که خاک تقریبا رطوبت خود را از دست داده باشد؛

چرا که آبیاری زیاد، منجر به باتلاقی شدن خاک و پوسیده شدن ریشه و در نهایت، مرگ گیاه می شود.

 

از چه مقدار آب باید استفاده کنیم؟

بعضی از گیاهان به طور طبیعی آب کمتری می خواهند، مثلاً کاکتوس، ساکولنت و گیاه با برگ های ضخیم، جزء این دسته هستند. اکثر گیاهان دیگر عاشق آب می باشند. پس مراقب باشید هنگامی که می خواهید به گیاه آب دهید، جرعه جرعه این کار را نکنید به اندازه کافی به آن آب بدهید تا بتواند آن را داخل منافذ خودش پایین بکشد و به ریشه ها برساند.

اگر محفظه گلدان واقعاً خشک شده باشد؛ جذب آب سخت تر می شود. اگر آب به سرعت و به طرز شگفت انگیزی به قسمت پایین می آید، احتمالاً مسیر درستی را طی نکرده است. در چنین حالتی یعنی جذب آب توسط گیاه کندتر است. گاهی اوقات گیاهان تا حدی خشک می شوند که بین خاک و گلدان یک فاصله می افتد. در چنین حالتی به آرامی خاک را به دیواره گلدان بچسبانید تا آب از آن قسمت فرار نکند.

 

*بعد از آب دادن دقت کنید *

بسیاری از سیستم های ریشه گیاهان دارای سندروم گلدیلاک هستند که آب خیلی کم یا آب خیلی زیاد نمی خواهند و فقط به میزان صحیح و مورد نیاز قانع می باشند. اکثر این گیاهان تمایل ندارند که مدت زمان زیادی برای جذب آب دست و پنجه نرم کنند و مرطوب ماندن زیادی گیاه باعث پوسیدگی ریشه آن ها می شود.

 

هنگام آبیاری گیاهان آب را بر کدام قسمت گیاه بریزیم ؟

برخی از گیاهان اگر در معرض نور خورشید، بر روی برگ هایشان آب بریزد، دچار آفتاب سوختگی خواهند شد.

قطرات آب میتوانند مانند ذره بین های کوچک عمل کنند و گیاه شما را بسوزانند.

علاوه بر این، برگ های خیس می توانند منجر به افزایش احتمال قارچ و سایر بیماری ها شوند.

2
دیدگاه‌های نوشته

*
*

    سید حسین میر کریمی 2021-12-19 پاسخ

    بسیار جامع و کامل و آموزنده بود
    دستتون درد نکنه
    لذت بردم

      admin 2021-12-21 پاسخ

      خوشحالم کمک کرد

جواب سوال‌هاتون رو می‌تونید در زیر پیدا کنید. در غیر اینصورت از ما بپرسید، ما همیشه به سوالاتتون جواب می‌دهیم.
شرایط کسب امتیاز از طریق ثبت نظر چیست؟
شما می توانید پس از دریافت سفارش، نظر خود را در رابطه با محصول خریداری شده در باماکشت بنویسید. پس از تایید نظر شما توسط کارشناسان باماکشت، امتیاز برای شما ثبت می‌شود.تا قبل از تایید نظر امتیاز شما در قسمت تاریخچه بخش امتیازات در صف نمایش داده میشود.
چرا بایستی در حساب کاربری شماره کارت ثبت کنم؟
در صورتی که از خرید خود منصرف شوید باماکشت در کمترین زمان ممکن مبلغ را به شماره کارت شما برگشت می دهد. مهم است که شماره کارت به نام مالک حساب کاربری ثبت داشته باشید
چرا بایستی در حساب کاربری آدرس ایمیل ثبت کنم؟
کلیه مکاتبات باماکشت با آدرس ایمیل شما انجام می شود.